امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق در مورد الکتریسیته 37 ص

تحقیق در مورد الکتریسیته 37 ص دسته: فنی و مهندسی
بازدید: 14 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 95 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 37

تحقیق در مورد الکتریسیته 37 صفحه در قالب Word قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 32,500 تومان

خرید

توضیحات :

تحقیق در مورد الکتریسیته 37 صفحه در قالب Word قابل ویرایش.

بخشی از متن:

الکتریسیته، برگرفته شده از کلمه یونانی: ήλεκτρον ، اثری است که به دلیل موجودیت بار الکتریکی پدید می‌آید و همراه با مغناطیس یکی از نیروهای پایه در فیزیک به نام الکترومغناطیس را تشکیل می‌دهد.

مفاهیم اصلی

  • پتانسیل الکتریکی
  • جریان الکتریکی
  • میدان الکتریکی
  • انرژی الکتریکی
  • بار الکتریکی
  • مدار الکتریکی
  • ‌ترانسفورماتور

تاریخچه

تاریخ الکتریسیته به ایران و بین‌النهرین باستان در دوره اشکانیان برمی‌گردد و اولین باطری اختراع شده را به اشکانیان نسبت می‌دهند که به خاطر محل یافتش به باطری بغدادی شهرت گرفته است.[1]

الکتریسیته امروزی، توانایی‌های خودش را بیشتر مدیون زحمات فیزیکدانانی همچون، الساندر ولت، آندره آمپر، نیکلا تسلا، جرج سیمون اهم، مایکل فارادی و توماس ادیسون (به عنوان مخترع) است

خواص خطوط میدان الکتریکی

خواص عمده خطوط میدان الکتریکی در مسائل الکترواستاتیک:

  • به خاطر اینک میدان الکتریکی در هر نقطه از فضا وجود دارد، در هر نقطه از فضا همواره می توان یک خط میدان کشید.
  • برای توزیع بار های اکتریکی معلوم ، در هر نقطه میدان الکتریکی دارای بزرگی و راستای کاملا مشخصی است. به این معنا که در هر نقطه خط نیروی الکتریکی را فقط می توان در یک راستای معین یعنی بصورت تک خط کشید. به بیان دیگر خط های نیرو همدیگر را قطع نمی کنند.
  • خط های نیرو ممکن است تنها در بار نقطه ای یکدیگر را قطع کنند.
  • خط های نیرو از بار مثبت (نقطه شروع خط های میدان) خارج و به بار منفی (انتهای خطوط نیرو) نزدیک می شوند. خط های میدان الکتریکی در هیچ نقطه ای به جز بار الکتریکی پایان نمی پذیرند (ختم خطوط میدان بر سطوح هادی ها به این دلیل است که بارها در سطوح هادی ها توزیع یافته اند). آنها از بار مثبت به سوی بار منفی اند و می توانند از میان نارسانا ها عبور کنند.
  • چون در داخل رساناها میدان الکتریکی وجود ندارد (صفر است)، بارهای آنها در حالت تعادل به سر می برند. در داخل رساناها خط میدان الکتریکی وجود ندارد. به عبارتی خط های میدان الکتریکی از داخل رسانا ها عبور نمی کنند. و این خطوط از سطح رسانا ها شروع و به سطحشان ختم می شوند.

    چون بارهای الکتریکی نقطه شروع و پایان خطوط میدان الکتریکی هستند، بارهای مثبت روی سطوحی واقع اند که خط میدان شروع می شود. در حالیکه بار های منفی روی سطوحی قراردارند، که خط میدان پایان می پذیرند.

خطوط میدان الکتریکی بر سطح رسانا عمودند:

بدیهی است خطوط میدان الکتریکی راستای نیرو های وارد بر بار را نشان می دهند. اگر این خطوط با سطح رسانا زاویه ای داشته باشند نیرو مؤلفه ای روی سطح خواهد داشت. در این صورت بارها با این مولفه روی سطح جابه جا خواهند شد. از این رو ترازمندی بارهای الکتریکی فقط هنگامی ممکن است. که خطوط میدان در امتداد عمود بر سطح رسانا ی مورد نظر باشند.

پتانسیل الکتریکی در رساناها:

چون داخل هر رسانا میدان الکتریکی صفر است، به عبارتی خطوط میدانی وجود ندارد. بنابر این بین هر دو نقطه از رسانا اختلاف پتاسیل الکتریکی صفر است. بر طبق رابطه زیر: E=U/d بنابراین U=Ed که در آن E میدان الکتریکی ، d فاصله نقطه میدان از مبدا و U اختلاف پتاسیل الکتریکی می باشد. این گفته در تمام نقاط روی رسانا نیز صدق می کند.

در نتیجه سطح رسانا سطح هم پتاسیل است. سطوح تک تک رساناها، سطوح هم پتاسیل است اما احتمال دارد بین دو سطح رسانای مستقل از هم اختلاف پتاسیل وجود داشته باشد.

مقدمه

فرض کنید یک حلقه سیم چهار گوش را در جهت جریان آب طوری قرار داده‌ایم که صفحه حلقه بر راستای جریان آب عمود است. اگر مساحت حلقه را A و سرعت جریان آب را با v نشان دهیم، در این صورت آهنگ شارش آب از درون حلقه را که با Ф نشان می‌‌دهند، به صورت Ф=Av تعریف می‌‌شود. Ф را شار می‌‌گویند.
اگر حلقه بر راستای جریان آب عمود نبوده، بلکه با بردار سرعت جریان آب زاویه θ بسازد، در این صورت شار به صورت Ф=BAcosθ در می‌‌آید. عین همین قضیه در مورد میدان الکتریکی نیز برقرار است. از الکترواستاتیک می‌‌دانیم که میدان الکتریکی حاصل از یک توزیع بار بوسیله خطوطی که به عنوان خطوط نیرو معروف هستند، نشان داده می‌‌شود. بنابراین در هر ناحیه اگر یک سطح بسته فرضی در نظر بگیریم، این سطح بوسیله یک بردار عمود بر آن مشخص می‌‌گردد. این بردار را بردار نرمال می‌‌گویند.
بنابراین اگر خطوط نیرو با بردار نرمال زاویه θ بسازند و مساحت سطح برابر A باشد، در این صورت کافی است میدان حاصل از تعداد خطوط نیرو موجود در داخل سطح را در مساحت سطح ضرب کنیم. این کار را با استفاده از انتگرال انجام می‌‌دهند، یعنی سطح را به المانهای کوچک سطح dA تقسیم می‌‌کنند. المانها چون به اندازه دلخواه کوچک انتخاب می‌‌شوند، بنابراین می‌‌توان میدان الکتریکی را در داخل المان سطح dA ثابت فرض کرد. بنابراین اگر هر المان را در E موجود در داخل آن ضرب کرده و سهم مربوط به تمام المانها را جمع کنیم، شار الکتریکی حاصل می‌‌شود و این همان تعریف انتگرال است، یعنی به زبان ریاضی می‌‌توان گفت:

و...

فهرست مطالب :

الکتریسیته 1
مفاهیم اصلی 1
تاریخچه 1
خواص عمده خطوط میدان الکتریکی در مسائل الکترواستاتیک: 2
خطوط میدان الکتریکی بر سطح رسانا عمودند: 3
پتانسیل الکتریکی در رساناها: 4
مقدمه 5
مثال 6
شار الکتریکی و قانون گاوس در الکتریسیته 7
یکای شار الکتریکی 7
آهنربای الکتریکی 8
دید کلی 8
ساخت آهنربای الکتریکی ساده 9
ساختار آهنربای الکتریکی 9
آهنربای الکتریکی پر قدرت 10
تکنیک کاپیتزا 11
دید کلی : 12
نیروی آهنربایی : 12
آهنربای الکتریکی با نیروی بالا برندگی زیاد : 13
کاربرد آهنرباهای الکتریکی با نیروی بالا برندگی زیاد 13
آهنربای الکتریکی پیشرفته : 14
آهنرباهای الکتریکی با قطب های مخروط ناقص : 14
کاربردهای پزشکی آهنرباهای الکتریکی : 15
چگونگی شکل گیری پرتوهای کاتدی 15
تابانی سبز شیشه را چگو نه می‌توان توضیح داد؟ 16
ظهور و آشکار سازی پرتوهای کاتدی 16
اطلعات اولیه 17
emf استاندارد 18
اندازه‌گیری emf 19
emf برگشت پذیر 20
محاسبه emf 20
مقاومت الکتریکی 23
مقاومتهای متغیر 28
مقدمه 30
تاریخچه 30
مشخصات جریان الکتریکی 31
آیا شدت جریان در نقاط مختلف هادی متفاوت است؟ 31
سرعت رانش 32
چگالی جریان الکتریکی 32
اشکال مختلف جریان الکتریکی 33
اندازه گیری جریان الکتریکی 34
مقاومت الکتریکی 34
توان الکتریکی 35

قیمت فایل فقط 32,500 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق در مورد تحقیق مقاله الکتریسیته , مقاله در مورد تحقیق مقاله الکتریسیته , تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله الکتریسیته , مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله الکتریسیته , تحقیق درباره تحقیق مقاله الکتریسیته , مقاله درباره تحقیق مقاله الکتریسیته , تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله الکتریسیته , مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله الکتریسیته

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر