امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

مقاله در مورد فرهنگ و دموکراسی

مقاله در مورد فرهنگ و دموکراسی دسته: تاریخ و ادبیات
بازدید: 15 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 29 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 45

مقاله در مورد فرهنگ و دموکراسی دارای 45 صفحه در قالب Word

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

توضیحات :
مقاله در مورد فرهنگ و دموکراسی دارای 45 صفحه در قالب Word.

بخشی از متن :

مقدمه:
هرگاه كه بشر جامعه ای تشكیل داده، فرهنگ نیز به وجود آمده. فرهنگ سازه ای است اجتماعی، چنان پیچ در پیچ و چند بعدی كه ارائه تعریفی جامع از آن دشوار است. سبكهای ادبی – هنری یك جامعة تشكیل دهنده بخشی از فرهنگ آن جامعه است. همچنین در یك جامعه، پیدایش فرهنگ سیاسی، مركب از رفتار و عقایدی كه زندگی اجتماعی را شكل می بخشد و مردم نگرشهایی را در مورد چگونگی ادارة جامعه ایجاد می كند، نیز محتمل است. از آنجایی كه در غرب معنی و مفهوم فرهنگ بیشتر فرهنگ مادی تلقی می گردد، بنابراین برای واژة فرهنگ تعاریف بسیار گوناگونی وجود دارد. به طور مثال فرهنگ گاهی به عنوان یك كمك كننده در زندگی انسان و عامل پذیرفته شدن به طرد او از جامعه و گروه می باشد. گاهی به عنوان عاملی میان فرد یا محیط پیرامون وی رابطه برقرار می كند و شناختی از محیط به انسان می دهد.
فرهنگ آن جنبه از زندگی است كه میان فرد و محیط پیرامون رابطه برقرار می سازد و این امكان را برای فرد فراهم می كند تا در بارة پدیده های محیط اطراف خود شناخت پیدا كرده و آنها را ارزیابی نموده و به نحوی بروی آن پدیده ها و یافته ها كار كند تا به نتیجه مطلوب برسد.
فرهنگ از مرز ایدئولوژی فراتر رفته و در واقع خمیرمایة هویت بخش افراد یك جامعه است. آگاهی از وجود زبان، نژاد، پیشینه، مذهب، عادات، رسوم، نهادها، و یك موطن واحد و مشترك ایجادگر یك فرهنگ مستقل است.
همانطور كه مستحضرید فرهنگها سطوح مختلفی دارند، مانند فرهنگ روستایی، شهری، ملی و یا فرهنگهای خانوادگی، قومی یا قبیله ای و یا نژادی.
معمولاً هویت فرهنگ به یك ملت یا كشور محدود نمی شود. تمدن گسترده ترین سازه هویت فرهنگی است كه در سایة آن، انسانهای مختلف به مجموعه رسوم و سنن زیباشناختی، فلسفی و تاریخی و اجتماعی كه تقریباً از دیگر رسوم متمایز است احساس تعلق می كند.
در دنیای معاصر تمدنهای بارز و مشخصی وجود دارند كه عبارتند از تمدن اسلامی، غربی، هندی و چینی.
در این جزوه ضمن پرداختن به فرهنگ سعی شده ضمن تعریف، دموكراسی مقابل آنها را نیز به صورت مختصر و مجمل بیان نمائیم.
بر همین اساس ابتدا تعریفی از دموكراسی ارائه می شود و قبل از آن پرداختن به این موضوع را لازم می دانم كه افراد و نخبگان، اندیشمندان و صاحب نظران هر یك تعریف خاص خود را از دموكراسی دارند كه بیشتر متأثر از تأثیرات محیطی، جغرافیایی، تاریخی و فرهنگ آنهاست، و لذا اگرچه همة اندیشمندان بزرگ اصول اولیه دموكراسی را به رسمیت شناخته اند و به آن معتقدند ولی هركدام با توجه به موارد فوق تعاریف خاص خود را ارائه می دهند. مثلاً آقای دكتر علیرضا پارسا در مقاله مفصلی كه به پیوند ناگسستنی دموكراسی و حقوق بشر دارد، دموكراسی را استوار بر دو اصل: كنترل مردم به تصمیمات مجلس، و برابری در اعمال این كنترل می داند و بقیه موارد و حتی اصول دموكراسی را برای تحقق این دو پایه استوار می داند.
البته این صرفاً برداشت و تصور ایشان از دموكراسی است و هركس دیگری می تواند اصول و پایه های دیگر برای دموكراسی معرفی نماید. در هر صورت آنچه مسلم است این است كه، مفهوم دموكراسی برای اكثریت افراد جامعه بشری پذیرفته است و هر جامعه ای سعی دارد به وسیلة نخبگان و روشنفكران خود، برای جامعه و فرهنگ خودش و همخوان و همساز نماید. اگر مشابهاتی در بین فرهنگ، مذهب، باورهای اجتماعی و ... آنها وجود دارد، با تكامل و تطبیق آنها با دموكراسی، سعی در بومی كردن، مفهوم آن می نماید و در غیراینصورت دموكراسی را به عنوان ضرورتی اجتناب‌ناپذیر كه برای تمام جوامع بشری وجود داشته و خواهد داشت به جامعة خواستار آن عرضه می دارد.

1-تعریف فرهنگ
به طور كلی فرهنگ عبارتست از مجموعه آداب و رسوم و اخلاقیات، اعتقادات و ارزشهایی كه از طریق جامعه پذیری از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود. ارزشهایی كه مفاهیم تفهیم یافته ای از اهداف مشروع و آرزومندی هستند و رفتار آدمی را در جهت خاصی هدایت می كنند.

و...
فهرست مطالب:

مقدمه
1-تعریف فرهنگ
1-1-تعریف فرهنگ سیاسی
2-1-تعریف فرهنگ سیاسی از دیدگاه گابریل آلموند و لوسین پای
3-1-فرهنگ سیاسی و توسعه سیاسی
1-3-1-رابطة فرهنگ سیاسی با مدنیت توسعه
2-3-1-انواع فرهنگ سیاسی
3-3-1-اهمیت و ارزیابی فرهنگ سیاسی
4-1-جایگاه فرهنگ در نظام بین الملل
5-1-دموكراسی چیست
1-5-1-اصول اساسی دموكراسی
2-5-1-دموكراسی كهن
3-5-1-دموكراسی جدید
1-3-5-1-اركان دموكراسی از دیدگاه بزرگترین حقوقدانان معاصر
2-3-5-1-مفهوم دموكراسی از دیدگاه اندیشمندان
3-3-5-1-آینده نگری فوكویاما در بارة اسلام پس از جنگ سرد
4-3-5-1-برخورد تمدنها (نظریه هانتینگتن)
5-3-5-1-نظریة لیبرال
6-1-پیوند ناگسستی دموكراسی و حقوق بشر
7-1-مواردی كه باعث تفاوت و عدم پیوند فرهنگ و دموكراسی در جوامع می شود
8-1-هند الگوی موفق دموكراسی
9-1-نتیجه

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

برچسب ها : فرهنگ سیاسی , مقاله فرهنگ و دموکراسی , تحقیق فرهنگ و دموکراسی , فرهنگ دموکراسی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر